Svalestup med ny låt! Sommeren kom jaggu tidlig i år!

Svalestup_TøriGjendal01

Foto: Tøri Gjendal

Svalestup er en energisk trio som leverer det de selv omtaler som noe i skjæringspunktet mellom pop, indie og garagerock. Onsdag 22. februar slapp de singelen «Alt du treng», som visstnok er en hyllest til alle de tingene man aldri klarer å gi fullstendig slipp på.

Hvorfor er det deilig musikk?

Vi mener at bandet og denne låta besitter mye av det som er fraværende i dagens norske popbransje: gode tekster, velklingende pophooks du husker, og en spilleglede og formidlingsvilje som skinner gjennom i musikken. Dette er soundtracket til sommeren du hadde gledet deg til, den der du sykler gjennom sentrum på vei til badestranda eller sleiker softis på brygga.

Musikalsk minner det kanskje litt om britisk poprock fra slutten av 00-tallet, passe trashy og med mye bra gitar, eller som en slags nedstrippa avlegger av The Killers (uten all synthen). Vokalist-gitarist Sigve Kvitvik synger skikkelig bra på sin Svolvær-dialekt, mens bassist Ola Christoffersen riffer sløyt på bassen. Trommene trakteres av Sverre Grønvold Bøe, kanskje kjent fra band som Wild Fauna og Killer Kid Mozart, som krydrer låta med både brekkasje og finurlige rytmevalg.

Vi anbefaler Svalestup på det varmeste, og du? Tilfeldigvis spiller de på Tilt torsdag 2. mars. De kan også oppleves på Parkteateret søndag 2. april.

P.S. Få også med deg Svalestups forrige singel, «Kjærlighet og tvil». Den er minst like bra!

 

Relaterte poster